topfoto-00.jpg
topfoto-02.jpg
topfoto-04.jpg
topfoto-05.jpg
topfoto-06.jpg

Projekt Læselyst

Er I klar til at træffe beslutningen: Jeg/vi vil ændre på nedenstående 3 kerneværdier NU?


I kan søge penge til projektet via Undervisningsministeriets pulje til ”Læselyst” gennem kommunen. Ansøgningsfrist er 3.12. kl. 12 og omhandler emnet Lystlæsning i fritiden understøttet af PLC

Men vil I dette, så beslut jer for det, uanset disse midler. Det er SÅ vigtigt!

1. Kun 20 % af eleverne kan rigtig godt lide at læse

2. Kun 6 % forlader skolen som dygtige læsere, men 96 % kan blive det.

3. En større del af eleverne har svært ved at få viden ud af skolens fagbøger, fordi de har læseproblemer og de problemer stiger, jo ældre de bliver.

Det eneste I behøver er at beslutte jer for at ville det. I behøver ikke at vide, hvordan det gøres. Det er jeres vilje til denne forandring, som er alt afgørende! Der efter kommer resten af sig selv, fordi I er åbne over for den forandring, som skal til. Det ved vi fra historien igen og igen. For eksempel besluttede præsident John F. Kennedy sig for at sende det første menneske til månen og hjem igen i god behold. Da han besluttede sig for det, vidste han ikke, hvordan det skulle ske, kun at han ville det. Viljen er altafgørende.
Har du/I viljen til at ændre disse ting på jeres skole?

Som nyuddannet dansklærer i 1994 blev mine elever i 1. klasse ikke gode læsere af min undervisning. Samme år udkom læseundersøgelsen Den grimme ælling og svanerne. Den viste, at de danske elever på 3. årgang læste katastrofalt dårlig. Jeg besluttede mig for, at den udvikling ville jeg ændre, for mine elever blev kede af det. De følte sig som dårlige læsere og mistede læselysten. Jeg tog til New Zealand i et år og lærte at gøre mine og andres elever til dygtige læsere med stor læselyst.

Det er faktisk helt banalt og langt mindre kompliceret end at sende den første mand til månen. Det hele handler om at tilbyde en undervisning, som bygger på den naturlige måde for børn og voksne at lære på, som vi så gerne vil og som gør os så glade. På samme måde som små børn, der lærer sig selv at løfte hovedet, styre sine arme, kravle, gå mm. Det hele med små, overskuelige skridt. Præcis som i gaming og Vygotskys zone for nærmeste udvikling. Det giver så stor glæde at sætte ind på at nå et overskueligt, personligt, vigtig mål på kort tid. Derfor motiveres man til at nå det mål hurtigt, og i læsning fører det til stor, indre læselyst, for det er måden at nå det personlige, vigtige mål på kort tid.


Forandringerne
Dette medfører således stor, indre læselyst, et hyppigt højere læseniveau, og det er vejen til en dygtig læser, og samtidig forebygger det læseproblemer!

Er du og/eller dine kollegaer klar til denne beslutning nu?

 

Tilmelding
Så ring på 22339180 eller send en e-mail  til denne adresse: info@gamelaesning.dk  hurtigst mulig med navne og e-mailadresser på alle deltagere, samt navn og e-mail på betaler plus evt. EAN-nummer. 

Deltagelse koster kun 999 kr. pr. person ex. Moms.

Kurset

Der kommer 4 online webinarer, hvor man kan stille spørgsmål. Kan man ikke deltage, kan man se dem efterfølgende og også læse de andres spørgsmål.

1. Webinar
Handler om forståelse af, hvorfor mange elever fravælger at læse i den frivillige læsning for sjov og ikke bliver så gode
læsere af skolens undervisning. Er klar til februar 2020.

2. Webinar
Handler om, hvad der motiverer den enkelte på alle årgange til at sige YES, jeg vil så gerne læse i den frivillige læsning, fordi det gør mit hjerte så glad, og jeg samtidig bliver en bedre læser igen og igen. Er klar til maj 2020.

3. webinar
 Handler om, hvorfor dette didaktiske indhold motiverer hver især til at læse frivilligt af hjertets lyst. Er klar til august 2020. 

4. webinar
Handler om, hvordan man tilrettelægger en undervisning, som gør hjertet så glad, at hver især vælger at læse med stor indre glæde i den frivillige læsning, for hyppigt at udvikle et højere funktionelt læseniveau igen, som er vejen til en dygtig læser på alle årgange. Er klar til november 2020. 

I får tilsendt forskningsbaserede tekster, som passer til hver webinar. 

Desuden tilbydes I at deltage i et online fællesskab, hvor man hjælper hinanden med viden og besvare spørgsmål og ikke mindst, hvordan man kommer igang med denne indre motiverende undervisning på egen skolen. Kan tilgås fra marts 2020. 

I får adgang til webinarerne i 2 år frem, så I har tid til at se dem, også flere gange, hvis I gerne vil. 
Jeg deltager også i online fællesskabet frem til november 2021. 

 

Kontakt
Har du/I spørgsmål, så kontakt mig på 22339180 eller send en mail til ingegerd@gamelaesning.dk


Jeg glæder mig sådan til at hjælpe jer i gang med denne vigtige ændring